Maatregelen na 15 oktober

Sluit je aan bij Solid Aqua en kom ook deze winter weer goed beslagen ten ijs.

Maatregelen na 15 oktober

Evaluatie van zaterdag en zondag 18 oktober. Zodra 18+ rijders elkaar ‘een beetje’ opzoeken dan is regelmatig de 1,5 mtr niet te waarborgen, zowel tijdens het rijden als uitrijden. We moeten echt individueel trainen. Dit geldt dus voor alle 18+ rijders: toerschaatsers, wedstrijdrijders en marathonrijders. Het is even niet anders. Instructie gaan we op papier nu ook aan de junioren uitdelen. Op het moment van instructie geven gaat iedereen ongewild dicht bij elkaar staan binnen de 1,5 mtr.

De voorzitters van de STG’s hebben op 15 oktober samen met de baanvereniging Hoorn een aantal maatregelen afgesproken, zodat we door kunnen gaan met trainen de komende drie weken.

Heel belangrijk is dat je individueel rijdt als je 18 jaar of ouder bent. Dus geen treintjes van 4 of iets dergelijks. Dit is niet te handhaven. Voor de rest de normale maatregelen met mondkapjes (behalve tijdens het trainen).

Wedstrijden en marathons worden niet meer gereden. Hierdoor is er zaterdagavond en zondagavond ijs beschikbaar. We gaan een aantal trainingsuren per direct verspreiden, zodat er minder rijders tegelijkertijd op het ijs staan.

Voor Solid Aqua betekent dit dat de toerschaatsers van vrijdag 16 oktober op zaterdag 17 oktober 19:00-20:00 welkom zijn. Daarna gewoon weer op vrijdag.

De schaatsers van het 2e uur op maandag 19 oktober, inclusief alle marathonrijders, trainen op zondag 18 oktober 18:00-19:15. Daarna gewoon weer op maandag 26 oktober en 2 november.

De toerschaatsers van maandag rijden op maandag 19 oktober en 26 oktober om 21:05 uur. Het verkleedgebied is vanaf 20:55 uur toegankelijk, kom zo laat mogelijk. Opwarmen is mogelijk vanaf 20:40 uur in de sportzone. Op zaterdag 31 oktober zijn we welkom om 19:00-20:15 (dus NIET op maandag 2 november).

Het spreiden van de schaatsers in combinatie met klachtenvrij zijn en altijd 1,5 meter afstand, maakt onze trainingen mogelijk. Denk om jezelf en elkaar, spreek elkaar aan. Vergeet niet dat we in een halve lock down zitten en de situatie ernstig is.

Volledige info volgt per mail.

Michel