Maatregelen na 15 oktober

Maatregelen na 15 oktober

13 februari 2021 – Let op: Ook het schema van de toerschaatsers is weer verlengd en aangepast in de agenda. Hierbij een nieuw overzicht toerschaatsers


11 februari 2021 – Let op: Het schema voor de langebaanschaatsers is weer verlengd. Kijk hier voor het overzicht van de dagen en tijden: langebaanschaatsers . Het schema voor de toerschaatsers zal spoedig volgen.


22 januari 2021 – Let op: In verband met het invoeren van de avondklok zijn de schaatstijden en uren aangepast. Dit voor zowel de langebaanschaatsers als de wedstrijdschaatsers. Let hierbij ook goed op de aanvangstijd van de trainingen. De uren staan uiteraard weer aangepast in de agenda maar hierbij ook even een overzicht Schaatsuren


17 januari 2021 – Let op: Ook de uren voor de langebaanrijders zijn weer aangepast. Dit schema is verlengd. Kijk hiervoor in de agenda via https://www.solidaqua.nl/agenda .


13 januari 2021 – Let op: De lockdown heeft zich met 3 weken verlengd. Dit betekent dat wij het schema voor de toerrijders van maandag hebben verlengd. Voor de vrijdag toerrijders is het schema iets aangepast. De training van vrijdag 15-01 is verplaatst naar zaterdag 16-01 van 19.00-20.15. Kijk voor alle wijzigingen in de agenda. Voor het meest recente schema voor de toerrijders kijk op: schema


5 januari 2021 – Let op: Woensdag 18.00-19.15 wijkt uit naar zaterdag 17.30 -18.45. De toerschaatsers die uitwijken naar zaterdag starten vanaf 19:00. De reden is dat het jeugdschaatsen meer tijd heeft gekregen en dat de publieksuren daarmee later eindigen. Het nieuwe schema langebaan en schema toer. Aangepast op de kalender pagina.


25 december 2020 – Alle data zijn verwerkt in een Google kalender op onze agenda pagina kan je deze terugvinden, maar je kan ook met je favoriete kalender abonneren op je benodigde kalender(s), zodat je up-to-date bent.

Voor de meesten (Android werkt niet altijd):
Maandag 1e uur, maandag 2e uur, maandag toerschaatsen, woensdag en vrijdag toerschaatsen


22 december 2020 – LET OP: alle uitwijkuren zijn een uur vervroegd, de nieuwe schema’s: lange baan, toerschaatsen en brief aan alle rijders.


19 december 2020 – Brief aan alle rijders en het nieuwe lange baan schema en het toerrijders schema (20-12).


19 december 2020 – CONCEPT informatie rijders – verwijderd 20-12 –


16 december 2020 – Afgelopen maandag 14 december zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Hierop heeft Optisport meteen besloten de ijsbaan te sluiten. Vervolgens is er overleg met de veiligheidsregio en de gemeente Hoorn geweest. Op dit moment is nog niet bekend of mogelijk de KNSB uren met de daarbij behorende individuele trainingen toch doorgang kunnen vinden. Zodra wij iets weten wordt het hier gepubliceerd.

Voor de 18- leden hebben wij per direct geregeld dat we op woensdag en maandag 18:00-19:00 kunnen trainen op het nieuwe sportcircuit van Hoogkarspel: http://www.sportcircuithoogkarspel.nl/


19 november 2020 – De flyer is weer aangepast. Er is een planning tot januari gemaakt voor het roulatiesysteem. Let met name op tijdens kerst en nieuwjaar.

Voor Solid Aqua betekent dit dat de toerrijders van vrijdag 27 november op zaterdag 28 november 19:00-20:00 gaan rijden, het tweede uur van maandag 30 november inclusief alle marathonrijders op zondag 29 november 18:00-19:15 en de maandag toerschaatsers van 14 december op zaterdag 12 december 19:00.


5 november 2020 – De flyer is aangepast. Hierbij de samenvatting van de bespreking BVH – voorzitters STG’s:

 • geen wedstrijden tot iig 1 december
 • roulatiesysteem wordt verlengd
 • selectie blijft op zondag (betere spreiding trainingen en minder druk)
 • voorrang eigen wedstrijden wanneer deze weer gehouden kunnen worden
 • geen nieuwe regels wie waar moet gaan zitten, clubs worden wel gevraagd bij eigen leden te gaan zitten (op 1,5 meter)
 • individueel trainen
 • instructie met max 2 schaatsers 18+
 • trainers moeten blijven herhalen dat leden van 13+ een mondkapjes omdoen buiten de baan (behalve bij inlopen)
 • bij hardnekkig negeren vd regels door schaatsers schorsen voor volgende training.

Voor Solid Aqua betekent dit dat de toerrijders van vrijdag 6 november op zaterdag 7 november 19:00-20:00 gaan rijden, het tweede uur van maandag 9 november inclusief alle marathonrijders op zondag 8 november 18:00-19:15 en de maandag toerschaatsers van 23 november op zaterdag 21 november 19:00.


Complimenten aan de marathonrijders!

26 oktober 2020 – Met dank aan Hermen Oussoren van STG Koggenland kan deze flyer verspreid worden onder alle leden.

Gisteravond 22 oktober 2020 laat hebben de BVH, sectie toer- en jeugdschaatsen en sectie langebaan, samen met de voorzitters van de STG?s (Solid Aqua, Purmerend, Koggenland en Hoorn) de corona maatregelen op de ijsbaan tot nu toe ge?valueerd. Het aantal besmettingen loopt op. Ook in Westfriesland. We moeten nog beter op de maatregelen letten, zodat we verdere verspreiding van het corona virus tegen kunnen houden.

We doen er echt alles aan om zoveel als mogelijk door te kunnen gaan met schaatsen. Ik begin daarom met het slechte nieuws: het gaat nog steeds niet altijd goed.

Het rijden in treintjes kan echt niet. Als je in treintjes rijdt en je aan alle regels zou houden is het ook slecht voor de beeldvorming. De regels zijn simpel op de ijsbaan in Hoorn, los van alle basisregels.

En dan het positieve: het is slechts een kleine groep die op dit moment extra aandacht nodig heeft. Maar het moet beter, we moeten echt scherper zijn. Er zijn daarnaast BOA?s geweest met vooralsnog positieve feedback.

 • 1,5 meter voor, tijdens en na de trainingen voor iedereen is de allerbelangrijkste;
 • Iedereen traint individueel;
 • Geen treintjes vormen, dit is niet te handhaven en te controleren;
 • Respecteer elkaar, regels zijn niet alleen voor jezelf, maar juist voor de ander;
 • Iedereen van 13 jaar en ouder dient buiten de baan een mondkapje te dragen;
 • Na het trainen binnen 10 minuten eruit. Dan is er voldoende kleedruimte voor de volgende groep;
 • Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. Ook als er eentje tussenin komt zitten op de bankjes, dit is een klacht die meerdere keren terug komt. Er zijn genoeg bankjes;
 • Neem je QR codes mee, komende weken wordt hier extra op gecontroleerd. Geen geldige QR, geen toegang.

Er zijn een paar uitzonderingen in de leeftijden jonger dan 13, en tussen 13 en 18 jaar met betrekking tot de 1,5 meter regel. Bij toerschaatsen is afgesproken dat iedereen (jeugd, volwassenen, huisgenoten) altijd 1,5 meter afstand in acht neemt.

Er zijn diverse nieuwe maatregelen genomen om de veiligheid op en rond de baan verder te verbeteren. Mochten jullie signaleren dat hierdoor juist onveiliger situaties ontstaan, meld deze dan bij je trainer of bij mij.

De baanvereniging en de voorzitters hebben voor de marathonrijders het volgende besloten. Alleen op de dinsdag en donderdag wordt bij hoge uitzondering toegelaten dat de marathonrijders op 3-5 meter afstand in vaste groepen van maximaal 4 personen rijden. Zij moeten dan hesjes of bandjes van dezelfde kleur per groep dragen. De samenstelling van de groepen mogen niet wisselen, dus we krijgen vier of vijf verschillende kleuren te zien. Deze groepen moeten voor iedereen zeer goed herkenbaar zijn, denk ook aan controle. Trainers van de marathonrijders worden ge?nformeerd.

———————————————————

Evaluatie van zaterdag en zondag 18 oktober. Zodra 18+ rijders elkaar ?een beetje? opzoeken dan is regelmatig de 1,5 mtr niet te waarborgen, zowel tijdens het rijden als uitrijden. We moeten echt individueel trainen. Dit geldt dus voor alle 18+ rijders: toerschaatsers, wedstrijdrijders en marathonrijders. Het is even niet anders. Instructie gaan we op papier nu ook aan de junioren uitdelen. Op het moment van instructie geven gaat iedereen ongewild dicht bij elkaar staan binnen de 1,5 mtr.

De voorzitters van de STG’s hebben op 15 oktober samen met de baanvereniging Hoorn een aantal maatregelen afgesproken, zodat we door kunnen gaan met trainen de komende drie weken.

Heel belangrijk is dat je individueel rijdt als je 18 jaar of ouder bent. Dus geen treintjes van 4 of iets dergelijks. Dit is niet te handhaven. Voor de rest de normale maatregelen met mondkapjes (behalve tijdens het trainen).

Wedstrijden en marathons worden niet meer gereden. Hierdoor is er zaterdagavond en zondagavond ijs beschikbaar. We gaan een aantal trainingsuren per direct verspreiden, zodat er minder rijders tegelijkertijd op het ijs staan.

Voor Solid Aqua betekent dit dat de toerschaatsers van vrijdag 16 oktober op zaterdag 17 oktober 19:00-20:00 welkom zijn. Daarna gewoon weer op vrijdag.

De schaatsers van het 2e uur op maandag 19 oktober, inclusief alle marathonrijders, trainen op zondag 18 oktober 18:00-19:15. Daarna gewoon weer op maandag 26 oktober en 2 november.

De toerschaatsers van maandag rijden op maandag 19 oktober en 26 oktober om 21:05 uur. Het verkleedgebied is vanaf 20:55 uur toegankelijk, kom zo laat mogelijk. Opwarmen is mogelijk vanaf 20:40 uur in de sportzone. Op zaterdag 31 oktober zijn we welkom om 19:00-20:15 (dus NIET op maandag 2 november).

Het spreiden van de schaatsers in combinatie met klachtenvrij zijn en altijd 1,5 meter afstand, maakt onze trainingen mogelijk. Denk om jezelf en elkaar, spreek elkaar aan. Vergeet niet dat we in een halve lock down zitten en de situatie ernstig is.

Volledige info volgt per mail.

Michel