Zomertraining – maatregelen

Zomertraining – maatregelen

3 april 2021 – Op 3 mei gaan de zomer trainingen weer beginnen. Wie had vorig jaar nog kunnen bedenken dat we nog steeds met corona maatregelen te maken zouden hebben. Hou deze pagina weer goed in de gaten! Er moet nog veel geregeld worden, omdat er op dit moment sprake is van sportaccommodaties en onze locaties voldoen daar op dit moment niet aan. Maar er kan eind april nog van alles gewijzigd worden! Wij volgen de informatie op de site van de KNSB: https://knsb.nl/corona/qa-corona-algemeen/ en voor het wielrennen de KNWU: https://www.knwu.nl/nieuws/gevolgen-coronavirus-voor-de-wielersport


29 april 2020 – De aanvraag is in orde, we mogen starten op basis van de protocollen met de pupillen en de junioren.

29 april – We hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente Drechterland om te kunnen starten met droogtraining op de landijsbaan in Hoogkarspel voor de pupillen en junioren. Het is belangrijk dat dit gelezen wordt. Wij zullen dit naast het publiceren op de site ook per e-mail verzenden. Samengevat komen onze maatregelen (naast gezond verstand gebruiken) op het volgende neer:

 • indien mogelijk zelfstandig komen; voor junioren individueel
 • indien halen/brengen dit maximaal 5 minuten vooraf en tijdig en zo kort mogelijk te doen
 • direct vertrekken
 • trainers houden afstand tot pupillen en junioren
 • junioren houden afstand tot elkaar
 • let op de aanwijzingen van onze coördinatoren:
  coördinator pupillen: Jesse
  coördinator junioren: Loraine

De volledige informatie is hier te downloaden: protocol.

Michel

25 april – Op 21 april zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Op de website van de gemeente Drechterland https://www.drechterland.nl/coronavirus staat:

 • kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten
 • jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen
 • gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan

Al heel snel hadden we (extra) trainers gevonden voor beide groepen en een planning gemaakt. Daarnaast hebben we oplossingen gevonden voor het afstand houden bij de junioren.

En dan ga je nadenken over hoe ze bij de landijsbaan moeten komen. En hoe gaan we afspraken maken met de gemeente Drechterland. We zijn er nog mee bezig, maar we moeten duidelijke afspraken maken met elkaar. De pupillen moeten zelfstandig komen en gaan. De junioren moeten zelfstandig en individueel komen. Als het noodzakelijk is dat ze gebracht worden, dan moet voorkomen worden dat iedereen bij elkaar gezellig gaat samen komen, maar moet het direct afzetten en wegrijden zijn. Moeten ze met de auto komen, hoe zorg je ervoor dat voor en na de training ook de juiste maatregelen van het kabinet in acht gehouden wordt. Wie is daar verantwoordelijk voor.

Uiteraard volgen wij de maatregelen van het kabinet op. Samen moeten wij elkaar hierop aanspreken. Zodra wij eruit zijn gaan we overleggen met de gemeente om vanaf 4 mei van start te kunnen gaan.