Shorttrack 2018

Sluit je aan bij Solid Aqua en kom ook deze winter weer goed beslagen ten ijs.

Shorttrack 2018

Shorttrack Hoorn seizoen 2018/2019

 

Beste shorttrackers,

 

Komend seizoen ziet het bestuur van Shorttrack Hoorn (STHO) jullie graag weer op het ijs. Er zullen een aantal dingen veranderen komend seizoen waaronder de trainingstijden, het aanvragen van abonnementen, abonnementsprijzen en het rijden van wedstrijden.

 

Shorttrack Hoorn heeft zich aangesloten bij de Baanvereniging Hoorn (BVH), wat voorheen de baancommissie was. STHO faciliteert shorttrack op de ijsbaan in Hoorn voor alle schaatsers van deze ijsbaan. STHO is geen vereniging en u kunt dus ook geen lid worden van STHO. Vrijwel alle schaatsers die komen shorttracken zijn lid bij een STG, jeugdschaatsen of een andere vereniging die is aangesloten bij de BVH.

U dient zich aan te melden voor de trainingen bij STHO door het bijgevoegde aanmeldformulier (zie volgende pagina) op te sturen naar . Op basis van deze aanmeldformulieren wordt er, indien er te veel aanmeldingen zijn, een reservelijst opgesteld. STHO neemt contact op met de ijsclub die u hierop heeft vermeld, om aan te geven dat u een shorttrack abonnement wilt aanschaffen. De ijsclub zal vervolgens het abonnement aanvinken in het systeem voor u en deze wordt samen met uw langebaan/marathon/jeugdschaatsabonnement gefactureerd. Mocht u nergens lid van zijn, vermeld dit ook dan hebben wij een andere oplossing.

 

Afgelopen jaar heeft het bestuur de kosten voor de shorttrack gelijk kunnen houden aan de jaren ervoor, echter de kosten van de ijshuur worden elk jaar met 1.5% verhoogd. Het bestuur is daarom genoodzaakt om de abonnementsprijzen te verhogen. Omdat STHO geen vereniging is vragen wij geen contributiegelden. Het bestuur hoopt op jullie begrip te kunnen reken.

 

De abonnementsprijzen worden in het winterseizoen 18/19 als volgt:

1x in de week 205 euro
2x in de week 130 euro bovenop de 205 euro = 335 euro
5 ritten kaart

(Meerdere malen aan te schaffen in een seizoen, maar alleen geldig in het seizoen (winter/zomer) waarin het gekocht is).

65   euro per kaart

 

De trainingstijden worden:

  • Woensdag       18:00 – 19:00 uur   MAXIMAAL 25 rijders
  • Vrijdag            18:15 – 19:30 uur  MAXIMAAL 35 rijders  
  • Wedstrijden
  • Wij houden dit jaar een VOL = VOL regeling aan. Wij verwachten vele aanmeldingen, ook vanuit Alkmaar, dus wacht niet te lang met het aanmeldformulier op te sturen.
  • De BVH heeft met optiesport afgesproken dat iedereen 22 weken kan schaatsen, ongeacht of er een feestdag valt op uw trainingsuur. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar mogelijk worden vervallen uren na het winterseizoen ingehaald. Zoals u kunt zien is de training op vrijdagavond een kwartier langer dan de training op woensdagavond. Dit komt omdat wij op vrijdag meer schaatsers op het uur toelaten dan op woensdag.

STHO organiseert samen met Shorttrack Alkmaar, Shorttrack Haarlem en Shorttrack Amsterdam een interclubcompetitie. Er zullen twee wedstrijden in Hoorn en twee in Alkmaar georganiseerd worden. Deze wedstrijden zijn voor iedereen, maar een wedstrijdlicentie is wel noodzakelijk. Mocht u dit niet hebben, neem dan contact op met STHO. Het doel van de interclub is een laagdrempelige wedstrijd in Noord- Holland te organiseren waarbij rijders kennismaken met het wedstrijdelement. De wedstrijden zullen op zaterdag of zondag gehouden worden en er zal een kleine bijdrage per wedstrijd gevraagd worden. Er wordt nog onderzocht of er mogelijk een officiële afstand per wedstrijd wordt verreden, zodat er tijden kunnen worden gereden voor de KSNB-cup limieten. Of de regiocompetitie doorgaat nu het gewest is gestopt is tot nu toe niet duidelijk.