Nieuwsbrief Team Solid Aqua

Nieuwsbrief Team Solid Aqua

Voor origineel klik hier: http://eepurl.com/cooTHb

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

team-solid-aqua-2016-2017


VOORWOORD

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

Dit is de eerste nieuwsbrief van het schaatsseizoen 2016/2017. De schaatsers zijn al weer een maand volop op het ijs aan het trainen en er zijn al diverse wedstrijden gereden met mooie resultaten. Dit jaar hebben we vijf nieuwe C Junioren in ons team die overgekomen zijn vanuit de pupillen. Zij stellen zich voor in de nieuwsbrief. Ook verwelkomen wij twee B Junioren Lisa en Pien en drie nieuwe trainers Miranda Hulst, Jacques van Timmeren en Twan Berlijn. In de zomer is er hard gewerkt om goed voorbereid de winter in te gaan. Er is vooral veel gefietst, geskeelerd en droogtraining gedaan. In September is er het traditionele Ardennenweekend geweest. In onze laatste nieuwsbrief meldden we al dat we een nieuwe hoofdsponsor hebben de persoonlijke Gezondheidscheck. En als clubsponsors Profile Nan, Bot Flowerbulbs, Pop Vriend Seeds, Osteopathiepraktijk Be Well Too en M. Slagter & Zn. bloemkolen. Wij zijn heel erg blij dat deze bedrijven ons willen ondersteunen. Deze sponsors staan de komende vier jaar op onze prachtige nieuwe kleding. Begin oktober hebben de sponsors en leden van TSA met elkaar kennisgemaakt en zijn er team foto’s gemaakt met de sponsors.  

Verder bedanken we ook onze subsponsors:  Bouwbedrijf Botman, Koburg B.V., Schuitemaker, Theo Ligthart Bouw en  Van der Woude Schaats Skeeler Sport. We wensen iedereen een heel gezellig en goed schaatsseizoen.

EUROPEES KAMPIOEN INLINE SKATEN

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

Mijn naam is Jordy van Workum ik woon in Midwoud. Dit wordt mijn tweede seizoen bij Solid Aqua. Mijn specialiteiten op het ijs zijn de Mass Start, Marathon en de langere afstanden, mijn sprint wordt ook steeds beter. Naast het schaatsen doe ik ook aan skeeleren, afgelopen seizoen was tot nu toe mijn meest succesvolle seizoen. Ik heb dit jaar 1 Nederlandse titel met skeeleren behaald, en meerdere Europacups op mijn naam mogen schrijven. Net voor het Nederlands kampioenschap op de baan en weg brak ik mijn pols, gelukkig kon net één dag voordat het begon mijn gips eraf. De behaalde resultaten waren niet wat ik gehoopt had, maar toch best uitzonderlijk. Uiteindelijk werd ik voor het Europees kampioenschap geplaatst. De behaalde resultaten waren zeer goed 2e op de 10.000 meter puntenkoers en een Europese titel op 3000 meter Relay. Groetjes Jordy

tsa-nb1-2016-2017-foto1  tsa-nb1-2016-2017-foto2

VOORBEREIDING IN DE ARDENNEN

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

tsa-nb1-2016-2017-foto3  tsa-nb1-2016-2017-foto4

Begin september zijn we naar de Ardennen afgereisd voor het jaarlijkse Solid Aqua mountainbikeweekend. Vrijdag ochtend stapten iedereen in de auto voor de lange reis, rond de middag was iedereen aangekomen op de locatie van PBN waar we ook overnachtten. Dezelfde middag stapten we op de fiets voor een verkenningsrondje in het mooie mountainbikegebied. Op dag 2 maakten we ons klaar voor een lange mountainbike dag. We vertrokken in de ochtend naar La Roche, vanuit daar gingen we verder de mountainbike paden op. Na een lange en zware dag kwam iedereen weer gezellig samen. Na een overheerlijke barbecue maakten iedereen zich klaar voor de derde en laatste dag. Het was een geweldig, maar ook zwaar weekend!
tsa-nb1-2016-2017-foto5

EVEN VOORSTELLEN….

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

IRIS

tsa-nb1-2016-2017-foto6
Ik ben Iris. Ik ben 13 jaar. Ik zit in de 2e klas van de mavo op De Dijk in Medemblik. Dit jaar zit ik voor het eerst bij Team Solid Aqua, TSA is een hele leuke groep waar ik mij prima thuis voel. Dit schaatsseizoen wil ik mijn ijsfaciliteiten halen en mij kwalificeren voor de belangrijke wedstrijden. In de zomer doe ik vooral de trainingen met TSA (droogtraining, fietsen). Ik skeeler bij Radboud en zit ik in het Duxsport Racing Team. Afgelopen zomer ben ik op de Landelijke baan 2e geworden en de laatste wedstrijd 1e in het dag klassement ook ben ik 2e geworden bij de Van Lingen competitie. Ik heb op het Nationaal Pupillentoernooi goud gehaald op de 300 meter en zilver op de 1000 meter. Met schaatsten heb ik ondertussen mijn 1e wedstrijd al gehad en heb ik gelijk mijn ijsfaciliteiten gehaald. Ik heb een oudere zus Kim, zij speelt tennis. En ik heb een jonger zusje Rianne, zij zit ook op schaatsen en skeeleren bij Solid Aqua en Radboud. Naast het schaatsen en skeeleren speel ik graag dwarsfluit en ik heb 3 tamme ratjes Olaf, Kevin en Sven (natuurlijk van Sven Kramer)
Groetjes: Iris Tiben

SACHA
Ik ben Sascha Schenk. Ik  ben 14 jaar oud. Ik woon in Wieringerwerf. Mijn hobby’s zijn schaatsen en skeeleren. Ik schaats dit jaar voor het eerst bij Team Solid Aqua als junior C1. In de zomer doe ik aan skeeleren bij skeelerclub Radboud.
tsa-nb1-2016-2017-foto7  tsa-nb1-2016-2017-foto8

HESSEL tsa-nb1-2016-2017-foto9 Ik ben Hessel Langedijk En ben 14 jaar oud en zit op het RSG in Enkhuizen. Dit jaar zit ik in mavo 3. In de zomer heb ik aan wielrennen en mountainbike gedaan bij Westfrisa. Ook heb ik van de zomer aan shorttrack gedaan. Als ik niet aan het sporten ben, of aan mijn huiswerk zit, dan speel ik graag spelletjes op mijn laptop. Verder spring ik vaak op onze trampoline en speel ik met onze twee hondjes.

YAEL
Mijn naam is Yael Prenger, ik ben 13 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik zit op het Geert Groote College in Amsterdam: een vrije school. Ik schaats nu ongeveer 10 jaar. Sinds dit jaar zit ik bij TSA. Tot vorig jaar reed ik voornamelijk in Amsterdam maar bijna al mijn vrienden rijden in Hoorn en zitten bij TSA. In de zomer doe ik vooral aan skeeleren, voetbal en shorttrack. In de winter richt ik me natuurlijk vooral op langebaan en sinds dit jaar doe ik ook shorttrack waarmee ik ook wedstrijdjes rijd. Mijn favoriete afstand bij lange baan is de 500m omdat alles zo nauw luistert. Alles moet goed zijn. Ook de 1500m vind ik heel leuk, maar ik heb nog niet zo’n hele lange adem.
tsa-nb1-2016-2017-foto10

NIKITA
Ik ben Nikita, ik ben 13 jaar en ben dit jaar C1. Ik schaats sinds vorig jaar bij Solid Aqua. Mijn sporten zijn in de zomer skeeleren en de trainingen van TSA. Mijn doel voor dit jaar is om deel te mogen nemen aan zo veel mogelijk belangrijke wedstrijden.
 tsa-nb1-2016-2017-foto11

TRAININGSKAMP IN ENSCHEDE

[separator type=”” size=”” icon=”star”]

Met het hele team zijn we van maandag 17 tot vrijdag 21 oktober op trainingskamp geweest naar Enschede. Op maandag stonden we in de ochtend klaar om naar de ijsbaan in Enschede te vertrekken. Eenmaal aangekomen hebben we lekker geschaatst en daarna onze spullen uitgepakt in De Pol. Dat was het huisje waar we verbleven. Daarna gingen we een uurtje mountainbiken in de omgeving rond het huis. Daar waren veel leuke paadjes. In de avond hebben we heerlijk bloemkool gegeten en daarna even lekker uitrusten.
Dinsdagochtend was het erg regenachtig, dus hebben we met de banden op de baan een lichte droogtraining gedaan. Toen hebben we weer lekker geschaatst en daarna samen tosti’s gegeten. Helaas sloegen door alle tostiapparaten wel steeds de stoppen door ;). In de middag konden we weer mountainbiken.
Woensdag hebben we na het ontbijt buikspieren gedaan. Daarna weer naar de ijsbaan en in de middag kon je mountainbiken als je dat wilde. In de avond aten we pizza en daarna zijn we naar de bios gegaan. In drie groepen gingen we naar verschillende leuke films. Het was weer een gezellige avond :).
Donderdag hebben we weer lekker getraind en vrijdag was helaas alweer de laatste dag. In de  ochtend hebben we even een droogtraining gedaan in het bos. Daarna hebben we de tassen ingepakt en zijn we vertrokken naar huis. We hebben een leuk kamp gehad. Het was een mooi en gezellig huisje met een mooie omgeving.
Ik heb alweer zin in het volgende kamp!
Dewi
tsa-nb1-2016-2017-foto12  tsa-nb1-2016-2017-foto13 tsa-nb1-2016-2017-foto14