Mountainbike weekend ardennen van 7-9 september 2018

feb 01, 2018
Yolande Buis
Goedemorgen Allemaal,
Ook dit jaar gaan wij weer op pad voor het jaarlijkse MTB weekend. Jeroen de Jong heeft dit weekend de afgelopen 10 jaar georganiseerd, in samenwerking met PBN Outdoor. Jeroen heeft ons laten weten dat hij er dit jaar geen tijd meer voor heeft, dus hebben wij naar andere opties gekeken.
De opzet zal dit jaar iets anders zijn als andere jaren, de grootste verandering daarin is dat wij geen instructeurs van PBN meehebben om de groepen te begeleiden. Ook zullen wij op een andere locatie zitten.
LOCATIE:
we hebben de volgende locatie geboekt bij Belvilla: www.belvilla.nl huiscode BE-6941-79.
Dit huis biedt plaats aan 45 personen, heeft een afspuitplek en opbergplaats voor de mountainbikes.
Het staat op een camping in de plaats Durbuy, dat ligt 30 km boven La roche. Vanuit Durbuy zijn verschillende gemarkeerde mountainbikeroutes met een totale lengte van 183 KM. Dus dat moet ruim voldoende zijn. Ook zijn de bedlinnen inbegrepen bij de locatie, dus slaapzakken hoeven we niet zelf mee te slepen.
Info omtrent de plaats Durbuy: www.durbuyinfo.be
 
 
FIETSEN en VERZEKERING
Je dient zelf een reisverzekering met bergsport dekking af te sluiten.
Als je een eigen fiets meeneemt zorg dan voor voldoende reparatiemateriaal voor je eigen fiets. Gereedschap neem ik sowieso mee, dus dat kan gebruikt worden.
Als je geen eigen MTB hebt, kan je die daar huren: www.lapetitemerveille.be Dit moet je dan wel zelf regelen.
ETEN en DRINKEN,
Wie wil zich als vrijwilliger aanmelden om het eten te verzorgen in de kookploeg? Het gaat om 2 keer avondeten en 2 maal ontbijt? Als we dit met een paar mensen oppakken dan moeten we er wat moois van kunnen maken.
Koffie, Thee en water neemt de kookploeg mee, al het andere wat je wilt nuttigen moet je zelf meenemen.
INSTRUCTEUR
Zoals vermeld hebben we dit jaar geen instructeur van PBN, maar per groep zal er wel een groepsleider aangewezen worden. Deze krijgt in ieder geval een EHBO pakket mee. Doordat er heel veel routes zijn, kunnen deze in principe via de bewegwijzering gevolgd worden. Kaarten van de routes zijn aldaar bij de VVV verkrijgbaar, maar die probeer ik al eerder te regelen. Ook zal ik opzoek gaan naar de juiste GPX bestanden die dan bij iemand in de navigatie ingeladen kunnen worden, indien deze in een groep aanwezig is.
VOOR WIE IS DIT TRAININGSWEEKEND
Voor alle leden van Solid Aqua van 16 jaar en ouder die een aantoonbare goede Fietsconditie en Fietsvaardigheid hebben. Junioren C mogen in overleg mee (13-15 jaar). Daarnaast zullen we ook wat mensen van buiten de vereniging vragen, dit om de kosten zo laag mogelijk te houden.
KOSTEN
In de oude opzet kostte het weekend 125,- per persoon.
Het huis heeft een vast prijs voor het weekend, met een beperkte variabele toeslag voor bedlinnen en toeristenbelasting. Dus hoe meer mensen er meegaan, hoe aantrekkelijker het wordt.
Als wij met 30 personen gaan, dan zullen de kosten ongeveer 100,- per persoon bedragen.
Het definitieve bedrag wordt 1 juli vastgesteld, wat er overblijft uit de pot wordt overgemaakt naar de clubkas of in reserve gehouden voor een volgende keer. Nog een vrijwilliger voor de kascommissie?
AANMELDEN
Graag aanmelden voor 15 juni, dan kan de definitieve berekening van de kosten gemaakt worden.
Geef bij je aanmelding ook aan of je in de kookploeg wil, niet in de kookploeg betekent automatisch dat je in de corveeploeg komt :-)
Aanmelden via de mail aan mij: evertbot@me.com
Met vriendelijke groet