Lid van verdienste

Lid van verdienste

2017 – Loraine Botman Slotavond 31 maart 2017 – voordracht voorzitter Michel Schenk:

“Afgelopen week heb ik de statuten nagelezen. Ik las dat op 20 oktober 2005 de vereniging Schaatstraingsgroep Solid Aqua is opgericht. Uit de historische gegevens van de kamer van koophandel las ik dat verschillende bestuursleden de vereniging bestuurd hebben. Sommigen voor een korte periode, sommigen bijna 8 jaar. En dit allemaal om het doel van de vereniging te bereiken, zoals het in de statuten omschreven staat: De vereniging heeft ten doel het schaatsrijden in het algemeen te bevorderen.

In deze periode zijn vele vrijwilligers bezig geweest om bijvoorbeeld een avond zoals deze te organiseren, maar ook wedstrijden te organiseren en te jureren, training te geven, kampen te organiseren en te begeleiden, noem maar op. En altijd om het schaatsrijden in het algemeen te bevorderen.

Voor al deze inzet van vrijwilligers kan ik als bestuurder alleen maar dankbaar zijn. Een vereniging zoals Solid Aqua kan niet zonder de inzet van onze vrijwilligers bestaan. Hierdoor blijft heel veel wat we doen betaalbaar en toegankelijk voor onze rijders.

Één onderdeel van Solid Aqua is Team Solid Aqua. Team Solid Aqua is opgericht, omdat we vonden dat de betere rijders de mogelijkheid moesten hebben met plezier hun niveau te kunnen halen. Dit was een heel andere benadering dan die van de baancommissie. Aan de wieg stonden Klaas Buurman en Jan de Visser en het duo Annabel Splinter en Loraine Botman.

In deze periode hebben meerdere rijders van TSA podiumplekken gehaald op onze thuisbaan, bij regionale wedstrijden, gewestelijke wedstrijden en NK’s. In deze periode was in de winter, in de zomer, tijdens de kampen één persoon die de spil vormde van de activiteiten. Die alle rijders onder haar hoede nam en begeleidde en die haar rijders de podia zag betreden. Dit jaar stopt zij bij TSA, maar niet met andere activiteiten, zij gaat plaats nemen in het bestuur: Loraine Botman.

Ik wil je namens het bestuur dit podium laten betreden. Statutair hebben wij de mogelijkheid jou als lid van verdienste voor te dragen, gezien je zeer grote inzet voor de TSA rijders en de behaalde resultaten, die bijdragen aan het doel van onze vereniging. Jij bent in ons meer dan 10-jarig bestaan de eerste, officieel na de algemene ledenvergadering, in het bezit van dit ere-lidmaatschap.

Gefeliciteerd. Je krijgt hierbij namens ons allen tevens een diner aangeboden voor jou en je gezin.”