Advies Baancommissie met betrekking tot Schaatsacademie

Sluit je aan bij Solid Aqua en kom ook deze winter weer goed beslagen ten ijs.

Advies Baancommissie met betrekking tot Schaatsacademie

Op ijsbaan De Westfries heeft zich recent een nieuwe schaatsgroep gevormd, die zich Schaatsacademie De Westfries noemt.

De Baancommissie Hoorn is onderdeel van de vrijwilligersorganisatie van het Gewest NoordHolland/Utrecht en de KNSB. De Baancommissie behartigt de belangen van de verenigingen en hun leden op de kunstijsbaan De Westfries. Hieronder vallen ook de belangen van alle vrijwilligers die hun tijd ter beschikking stellen aan de trainingen, wedstrijden en bestuurlijke aangelegenheden.
De Schaatstrainingsgroepen (STG’s) die vallen onder de Baancommissie Hoorn, hebben trainers die hun uiterste best doen de sporters in hun schaatsloopbaan naar een hoger plan te brengen. De resultaten hiervan zijn niet in één jaar te meten. Een sporter heeft op jonge leeftijd te maken met heel veel ontwikkelingsfactoren. Er dient zorgvuldig te worden omgegaan met jonge sporters, zodat zij ook op latere leeftijd zich kunnen blijven ontwikkelen en genieten van de schaatssport.
Door deze vorming van de Schaatsacademie gaat er getrokken worden aan jonge schaatstalenten om toe te treden tot deze schaatsgroep. De Baancommissie heeft er in het bijzonder moeite mee dat er Pupillen B en A worden losgeweekt van STG’s om (extra) te trainen bij de Schaatsacademie.

[button url=”https://www.solidaqua.nl/innovaeditor/assets/BC%20Hoorn%20Schaatsacademie%2015%20december%202014.pdf” text=”Lees meer” size=”small” type=”default” icon=”” external=”1″]