24 November, marathon in Hoorn

nov 22, 2018
Yolande Buis

Zaterdag De Marathon in Hoorn, kom ze aanmoedigen!

 

Heel veel rijders die meedoen zijn Solid Aqua lid en zij vinden heel leuk dat ze voor thuispubliek mogen rijden en heel hard worden aangemoedigd. Dus kom met je spandoek naar de ijsbaan!

 

Om 17.00 uur start de regiotop (dames). De deelneemsters: Leonie Beers, Lisanne Buurman, Susanne Kok, Dewi Nicolai en Lisa van Oost!

Om 19.00 uur gaan de Dames van start: De deelneemsters: Janet Beers, Pien van den Bos, Dieuwertje van Kalken, Bente Kerkhoff, Danielle Ootes, Beau Wagemaker, Simone Warmendam en Kim Muuse.

Om 20.00 uur gaan de topdivisie heren van start.

Om 21.30 uur gaan de belofte heren van start: de deelnemers: Twan Berlijn, Arn Botman, Ruud Slagter en Jordy van Workum.

 

Info over de marathon welke onderdeel is van de Trachitol vierdaagse:

Eind november barst de Trachitol Trophy los, een marathonmeerdaagse met een paar opvallende wijzigingen ten opzichte van de reguliere marathons. Bijvoorbeeld:
• Om in het klassement voor te komen moeten rijders alle vier de dagen aan de start staan.
• Elke dag worden de afstanden langer. De eerste wedstrijd is korter dan normaal, de laatste wedstrijd juist langer dan normaal.
• In het algemeen klassement tellen rondes voorsprong zwaarder mee. In dezelfde wedstrijd de eerste ronde voorsprong is 5 punten, tweede ronde is 10 punten waard, derde ronde is 15 punten waard, etc.
• Iedere wedstrijd kent twee tussensprints (reguliere geldprijzen) evenals de eindsprint die meetellen voor het sprintklassement. Alle drie de sprints tellen mee voor 5 tot 1 punt voor de eerste vijf aankomenden.

 

Programma
17.00 uur: Regiotop 4 – 50r
18.00-18.45 uur: Trachitol Trials
19.00 uur: Topdivisie dames – 80r
20.00 uur: Topdivisie heren – 125r
21.30 uur: Beloften heren – 100r